Томос про автокефалію України повернуть в Стамбул: відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Томос про автокефалію України повернуть в Стамбул: відома причина

Томос про автокефалію України повернуть в Стамбул: відома причина
Джерело:  interfax.com.ua

Томос про автокефалію ПЦУ пробуде в Україні до вечора 7 січня, після цього його повернуть в Стамбул на підпис членам синоду Вселенського патріархату.

Про це повідомив голова департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Томос буде до вечора понеділка виставлений для того, щоб хто захоче, міг підійти і побачити цей унікальний документ ... У найближчі дні він повернеться в Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом Варфоломієм. Потім там повинні бути підписи всіх членів Вселенського найсвятішого синоду патріархату", - сказав представник Мінкульту.

Юраш підкреслив, що Синод Вселенського патріархату відбудеться вже через два дні. Там всі його члени підпишуть Томос для ПЦУ, після чого історичний церковний документ вже остаточно і назавжди повернеться в Україну, де його будуть зберігати в особливих умовах.

Нагадаємо, 7 янврая під час Різдвяної літургії Томос про автокефалію ПЦУ був представлений в Софійському соборі. Його внесли туди мітрополит Епіфаній і президент України Петро Порошенко. Увечері церковний документ перенесуть в Малу Софію, де його зможе побачити кожен бажаючий.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію представлення Томосу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?