Позов в ЄСПЛ вже подано: Україна підготувала нову відповідь на незаконний напад Росії в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Позов в ЄСПЛ вже подано: Україна підготувала нову відповідь на незаконний напад Росії в Азовському морі

Позов в ЄСПЛ вже подано: Україна підготувала нову відповідь на незаконний напад Росії в Азовському морі
Джерело:  online.ua

У понеділок, 7 січня, Україна направила в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Росії з вимогою визнати незаконним арешт українських моряків, захоплених у полон в момент нападу російських прикордонників на українські кораблі в Азовському морі 25 листопада 2018 року.

Про нову відповідь України на незаконне напад Росії в Азовському морі повідомив заступник міністра юстиції України, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, передає ONLINE.UA.

"Уряд України виконав інструкції суду і подав 7 січня 2019 року повноцінну заяву по справі номер 55855/18. Уряд вимагає визнання судом факту порушення Російською Федерацією прав 24 українських моряків в ході незаконного нападу на українські кораблі, їх незаконне утримання і притягнення до кримінальної відповідальності" , - йдеться в повідомленні Ліщини.

Це не перший позов України проти Росії в ЄСПЛ. Офіційний Київ вже домагається через суд засудження російської влади за порушення прав політв'язнів, яких незаконно утримує Кремль в окупованому Криму і російських в'язницях. В одному з них Україна просить визнати відповідальною Росію за затримання і судові переслідування українських громадян за різними кримінальними звинуваченнями. Також українська сторона вже передала до Європейського суду з прав людини детальну інформацію про російських військових, які беруть участь в бойових діях на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з'ясувалися нові важливі деталі про напад Росії на кораблі України в Керченській протоці. Як виявилося, російські прикордонники випустили близько 1200 снарядів по українським кораблям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?