Вирішиться доля Європи: в ЄС назвали головний виклик 2019 року
Категорія
Політика
Дата публікації

Вирішиться доля Європи: в ЄС назвали головний виклик 2019 року

Вирішиться доля Європи: в ЄС назвали головний виклик 2019 року
Джерело:  Укрінформ

У 2019 Європі доведеться зіткнутися з серйозними викликами, головним з яких буде подальша доля і здатність членів ЄС взяти її в свої руки.

Про це 7 січня заявив офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Шинасі під час першого повноформатного в 2019 році брифінгу для преси, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Для Європи 2019 рік буде важливим роком. Для нас цей рік буде відзначений трьома словами - досягнення мети, доля і демократія. ... Це рік, коли Європа повинна взяти свою долю у власні руки. ... 19 травня в Румунії 27 лідерів зустрінуться для дуже особливого саміту, який повинен прокласти шлях до більш сильної, більш об'єднаної і більш демократичної Європи", - зазначив представник Єврокомісії.

Шинасі підкреслив, що всі запропоновані пріоритети щодо подальшої діяльності ЄС перебувають на розгляді - а це близько 240 пропозицій, які євродепутати мають прийняти за кілька місяців для травневого саміту. Представник ЄС запевнив, що євродепутати будуть посилено працювати, щоб прийняти більшу частину цих пропозицій, спрямованих на внесення позитивних змін в житті людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель називала головну умову мирного і безпечного існування в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?