"Ми їх розгромили": США виступили з резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ми їх розгромили": США виступили з резонансною заявою

"Ми їх розгромили": США виступили з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати і союзники станом на сьогодні розгромили 99% терористичного угруповання "Ісламська держава" у Іраку та Сирії. З даною заявою виступив держсекретар США Майк Помпео під час розмови з журналістами у понеділок, стенограму якої оприлюднили на сайті Держдепу США, передає ONLINE.UA.

"Зараз, ми розбили 99% халіфату (ІДІЛ - ред.). Це була надзвичайно успішна кампанія, і у нас було багато хороших партнерів. США відіграли важливу роль, але багато хто допоміг нам досягти цього", - зазначив Помпео.

Окрім того, він додав, що про це має говорити кожне медіа, коли йдеться про ситуацію в Сирії. На його думку,  "все ще існує загроза радикального ісламського тероризму".

Держсекретар наголосив, що адміністрація США "не допустить відродження халіфатів, таких як ІДІЛ, як це відбувалось за часів президентсва Обами".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  турецька влада хоче домогтися того, щоб США роззброїли сирійських курдів, які є противниками Анкари, а також забезпечили повітряне та логістичну підтримку турецьким військам і союзним їм під силу сирійської опозиції, що допоможе Туреччині взяти під свій контроль частину сирійських земель після відходу США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?