"Негайно!": Порошенко звернувся до Росії з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Негайно!": Порошенко звернувся до Росії з жорсткою вимогою

"Негайно!": Порошенко звернувся до Росії з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко вимагає від влади РФ негайно звільнити полонених український моряків, які були захоплені під часу нападу Росії в Чорному морі, передає ONLINE.UA.

"Це юридична відповідальність Російської Федерації за напад на мої кораблі. 24 українські моряки, які зараз перебувають у Москві. Це не підпадає під юрисдикцію російського суду. Вони є військовополоненими за Женевською конвенцією. І Росія повинна негайно повернути моїх солдат. Зокрема, заклики та вимоги від усього світу про звільнення українських моряків з полону до Путіна лунали на саміті країн "Великої двадцятки" у Буенос-Айресі", - заявив український лідер.

Окрім того, президент запевнив, що питання безпеки у Чорному морі є надзвичайно важливим для всіх держав чорноморського регіону (України, Туреччини, Болгарії, Румунії та Грузії", але "лише Росія намагається дестабілізувати ситуацію".

"Росія має пояснити чому новий комплекс протиповітряної оборони С-400, новий протикорабельний комплекс зараз розташовуються у Керчі та Феодосії. "Це абсолютно неприпустимо. Ми не дозволимо мілітаризувати Чорне море. І у цій ситуації ми маємо бути готовими відповісти", – підсумував президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України  Петро Порошенко заявив, що Росія є непередбачуваною у своїх агресивних діях і може атакувати будь-де, наприклад, країни Балтії, або захищатиме зброєю "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?