НБУ дозволить купувати валюту онлайн
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ дозволить купувати валюту онлайн

НБУ дозволить купувати валюту онлайн
Джерело:  online.ua

Нацбанк ухвалив і оприлюднив нормативно-правові акти, які стануть основою для нової ліберальної системи валютного регулювання, передбаченої законом "Про валюту і валютні операції", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

Зазначається, що нова система валютного регулювання складається з восьми основних постанов НБУ, які замінили попередню базу з 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання.

"Нове валютне регулювання передбачає понад 20 послаблень на валютному ринку, які будуть введені з 7 лютого 2019 року.Зокрема, вдвічі збільшується граничний термін здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами – до 365 днів; скасовується валютний нагляд за експортно-імпортними операціями до 150 тис. грн; дозволяється вільне використання рахунків юридичних осіб за кордоном (крім операцій з переказу коштів на такі рахунки)", - сказано в повідомленні.

 Скасовуються також індивідуальні ліцензії на валютні операції – їх замінить система е-лімітів (2 млн євро на рік для юридичних осіб та 50 тис. євро на рік для фізичних осіб).

Скасовуються санкції у вигляді зупинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків, а також обмеження на дострокове погашення зовнішніх зобов'язань.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?