Філарет розповів, коли ПЦУ набуде статусу патріархату
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет розповів, коли ПЦУ набуде статусу патріархату

Філарет розповів, коли ПЦУ набуде статусу патріархату
Джерело:  online.ua

ПЦУ набуде статусу патріархату після об’єднання з усією колишньою Українською православною церквою Московського патріархату і після визнання її автокефалії усім світовим православ’ям. З даною заявою виступив почесний патріарх Православної церкви України Філарет під час божественної літургії в Михайлівському соборі в Києві, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що за словами патріарха Філарета, в Україні продовжує існувати Московський патріархат і "треба об’єднатися з ним, та це не так просто".

"Тому треба мати мудрість, треба мати терпіння, бути наполегливими і знати дорогу, якою ми повинні йти. А яка дорога наша? Перше – об’єднати українське православ’я в одну Українську православну церкву. Друге – щоб всі православні церкви, не тільки Константинопольський патріархат, а й всі інші, визнали автокефалію помісної Православної церкви України", - додав він.

Філарет також додав, поки що є такі церкви, які, знаходячись під впливом Москви, не хочуть визнати Українську церкву автокефальною, але додав, що впевнений у тому, що її визнають всі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Філарет заявив, що розколу у православ’ї не буде, і у майбутньому навіть Російська, Антіохійська та деякі інші церкви все ж увійдуть у спілкування з українською церквою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?