В МЗС зробили невтішний прогноз щодо вступу України в ЄС та НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС зробили невтішний прогноз щодо вступу України в ЄС та НАТО

В МЗС зробили невтішний прогноз щодо вступу України в ЄС та НАТО
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україні не вдасться вступити до Європейського Союзу в перспективі найближчих п'яти років. Такою думкою він поділився в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Така Україна, як зараз, - вона ні за рік, ні за два, ні за п'ять у ЄС не вступить", - сказав міністр.

 На думку українського дипломата, вступ України в ЄС і НАТО - це питання середньострокової перспективи.

"Якщо вам хтось скаже, що ми вступимо за рік або два, - не вірте, це брехня, але якщо хтось вам скаже, що це справа як мінімум на 30 років - теж не вірте. Досвід свідчить про інше", - додав міністр.

Зазначимо, що раніше парламентська асамблея Північноатлантичного альянсу закликала країни-члени НАТО підтримати прагнення України і Грузії до вступу в Організацію. У підсумковій декларації весняної сесії НАТО сказано, що Україна та Грузія мають отримати надію на інтеграцію.

Парламентарі звернулися до лідерів країн-членів Альянсу і закликали продемонструвати єдність на саміті, який відбудеться в липні, та продемонструвати, що організація є надійною. Головними загрозами на сесії назвали тероризм та Росію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО визнали Росію відповідальною за порушення прав людини в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?