Ердоган зірвав зустріч з радником Трампа: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган зірвав зустріч з радником Трампа: що сталося

Ердоган зірвав зустріч з радником Трампа: що сталося
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відмовився зустрічатися із радником Трампа з нацбезпеки Джоном Болтоном, який вирушив у турне країнами Близького Сходу на тлі невизначеності політики Трампа щодо Сирії, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Як зазначається, що зустріч була запланована на ранок 8 січня. Ердоган відмовився зустрічатись із посадовцем Білого дому після того, як в неділю той назвав умовою виведення американських військ з Сирії гарантії безпеки для курдських Загонів народної самооборони (YPG), яких Анкара вважає терористами. Держсекретар США Майк Помпео раніше заявив, що президент Ердоган обіцяв Трампу гарантувати безпеку сирійських курдів після виходу з Сирії військ США.

"Ми дуже скоро мобілізуємо сили для ліквідації терористичних організацій в Сирії… Якщо є інші терористи, які намагатимуться втрутитися в наш наступ, то ми також повинні їх усунути", - сказав Ердоган, натякнувши на сили сирійських курдів, який він хоче відтіснити від турецького кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  американські сенатори жорстко розкритикували рішення президента Дональда Трампа вивести війська з Сирії. Вони стверджують, що це загрожує безпеці США, а також надає сміливості ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?