У МЗС України заговорили про біометричний візовий режим з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС України заговорили про біометричний візовий режим з Росією

У МЗС України заговорили про біометричний візовий режим з Росією
Джерело:  online.ua

Голова міністерства закордонних справ України Павло Клімкін не заперечує запровадження біометричного візового режиму з Росією у майбутньому. За його словами, втілити це буде не так вже й просто, передає ONLINE.UA.

Український дипломат наголосив, що імовірне запровадження звичайного візового режиму для громадян РФ при в'їзді в Україну не буде ефективним.

"Якщо просто запровадити візовий режим, етикетки штампувати, він ніколи не буде працювати. Якщо візовий режим з Росією – то тільки біометричний. Інший режим за визначенням не буде працювати", - каже Клімкін.

Він також додав, що наразі у МЗС досліджують роботу біометрики та баз даних. Відтак біометричний візовий режим з Росією є можливим.

Окрім цього, голова МЗС зазначив, що запровадження біометричного візового режиму є серйозним питанням, до якого треба бути готовим і яке не так просто втілити.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова МЗС України Павло Клімкін пояснив рішення Центральної виборчої комісії про закриття в Росії дільниць для голосування на виборах в Україні безпековим фактором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?