Глава УГКЦ заявив про можливе об’єднання з ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава УГКЦ заявив про можливе об’єднання з ПЦУ

Глава УГКЦ заявив про можливе об’єднання з ПЦУ
Джерело:  online.ua

В майбутньому цілком можливим є єднання УГКЦ з Православною церквою України, однак про відновлення структур чи перепідпорядкування однієї церкви іншій не йдеться. Про це повідомив глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), передає ONLINE.UA.

На його думку, об’єднання УГКЦ і Православної церкви України не є "утопічним", а навпаки – "це є гарна радісна перспектива".

"Тому що весь християнський світ, зокрема католицька і православна спільноти, шукають шляхів до єдності. На вселенському рівні відбувається діалог аби цю єдність відновити. Передусім йдеться про євхаристійне сопричастя", – вважає Святослав.

Окрім того, він підкреслив, що не йдеться про відновлення якихось структур чи перепідпорядкування однієї церкви іншій. Святослав домовився з предстоятелем ПЦУ Епіфанієм про співпрацю, а в УГКЦ хочуть досліджувати спільну спадщину київського християнства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, окупаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церкви УПЦ КП, розташованої на півострові. З такою тривожним заявою виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський колишньої УПЦ КП Климент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?