У Кабміні назвали причину низьких пенсій українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні назвали причину низьких пенсій українців

У Кабміні назвали причину низьких пенсій українців
Джерело:  online.ua

 У Міністерстві соціальної політики стверджують головною причиною низьких пенсій в Україні є тіньовий сектор економіки, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Цю проблему часто намагаються видати за демографічну, хоча це є абсолютною неправдою. Саме тіньовий сектор економіки з незадекларованою працею і зарплатами в конвертах є головною проблемою низьких пенсій", - йдеться в повідомленні.

 Окрім того, у відомстві зазначили, що тіньовий сектор економіки є істотним викликом для пенсійної системи країни і має прямий негативний вплив на її роботу, і цей виклик "неможливо подолати без участі всього суспільства".

 Як відомо, з 1 січня в Україні підвищили пенсії військовослужбовцям та особам, які досягли 65-річного віку, які мають великий трудовий стаж.Раніше в Кабміні заявляли, що з 2019 року індексація пенсій проходитиме в автоматичному режимі. Відзначимо, що за офіційними даними, минулоріч рівень тіньової економіки знизився з 40% до 32%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше старший економіст Світового банку Олексій Случинський заявив, що  пенсійний вік в Україні буде підвищуватися разом із зростанням тривалості життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?