Корабель НАТО планує зайти в Чорне море - названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Корабель НАТО планує зайти в Чорне море - названа причина

Корабель НАТО планує зайти в Чорне море - названа причина
Джерело:  online.ua

Постійний представник України у НАТО Вадим Пристайко заявив, що військовий корабель Нідерландів, який очолив одну з постійних груп НАТО, планує зайти в Чорне море, передає ONLINE.UA.

"Якщо читати офіційну заяву Міноборони США про заходження цього корабля (6 січня в акваторію Чорного моря американського десантного корабля-дока "Форт-Макгенрі"- ред..) в акваторію Чорного моря, то можна розуміти, що корабель заходить для надання підтримки союзникам і партнерам НАТО . У Чорному морі є три союзника НАТО: Болгарія, Румунія і Туреччина, і лише два партнери: Україна і Грузія. Тобто...можна зрозуміти, кого має на увазі американське оборонне відомство", - сказав Пристайко.

Дипломат наголосив, що на даний момент одну з постійних груп НАТО очолили Нідерланди, і корабель Нідерландів планує зайти в Чорне море.

"Нідерландський корабель лише почав керівництво, вони теж планують зайти в Чорне море", - сказав постпред України в НАТО.

 Пристайко відзначив підвищення інтенсивності заходження кораблів НАТО у Чорне море. Однак, за його словами, в Чорному морі діє доктрина, що встановлює кількість, тоннаж і час перебування тут військових кораблів, що обмежує кількість перебування кораблів НАТО у Чорному морі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в порт Одеси прибув британський військовий корабель, який став першим кораблем НАТО, прибулим на допомогу Україні для протистояння російської агресії в Азовському і Чорному морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?