МВФ поставив нові вимоги Україні для виплати наступних траншів
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ поставив нові вимоги Україні для виплати наступних траншів

МВФ поставив нові вимоги Україні для виплати наступних траншів
Джерело:  online.ua

У МВФ представили аналітичний звіт по Україні, в якому визначили нові завдання для української влади, на підставі яких будуть виплачуватися нові транші за програмою кредитування в режимі Stand By, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Фонду.

Ключовими вимогами позначені: прийняття закону про "спліт", звіт про повернення активів державних банків, поділ Державної фіскальної служби, призначення суддів Національного антикорупційного суду, заходи НБУ щодо недокапіталізованих банків, завершення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро.

Зокрема, МВФ поставив завдання прийняти закон про "спліт" (ліквідацію Нацкомісії з держрегулювання ринків фінансових послуг і розподілі її функцій між Національним банком і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку - ред.) до кінця березня 2019 року. До кінця квітня 2019 року мають бути призначені 35 суддів Національного антикорупційного суду, а також розділені державна фіскальна служба на податкову і митну.

Крім того, серед завдань, визначених МВФ у подальшій співпраці з Україною, вказана необхідність значного поступу в процесі приватизації і реформ підприємств, що перебувають у державній власності, а також подальше зміцнення управління в банківській сфері.

У звіті МВФ пояснюється, що всі ці вимоги пов'язані з високими ризиками нової програми кредитування. Ці ризики полягають в невирішеному конфлікті на Донбасі, нестабільному зовнішньому середовищі та майбутніх виборах президента в Україні.

У звіті також зазначено, що програма кредитування Stand By передбачає виплату трьох траншей на загальну суму 3,9 млрд доларів. У графіку запланованих переглядів виконання Україною умов програми, після яких Виконавча рада Фонду приймає рішення про виділення наступного траншу, вказані три дати - 18 грудня 2018 року, 15 травня і 15 листопада 2019 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна отримала перший транш по нового програмою кредитування МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?