Японія переносить полігон авіації США: куди і чому
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія переносить полігон авіації США: куди і чому

Японія переносить полігон авіації США: куди і чому
Джерело:  online.ua

Японська військова влада вирішила купити незаселений острів, щоб перенести туди полігон авіації США. Причиною тому стали протести населення країни і органів місцевого самоврядування через великий шуму, який супроводжує посадки та злети військових літаків в рамках навчань, передає ONLINE.UA з посиланням на Yomiuri.

Для полігону американської авіації офіційний Токіо вирішив купити острів Маге, розташований на південному заході країни. На сьогоднішній день цей острів належить приватній компанії, яка готова продати його військовій владі за 16 млрд ієн (трохи більше 145 млн доларів).

На сьогоднішній день масовані навчання палубних літаків з авіаносців ВМС США перенесені на безлюдний і віддалений від населених пунктів острів Іводзіма. Але він дуже далеко знаходиться від Токіо (більше 1,2 тисяч кілометрів), тому було прийнято рішення по острову Маге, угоду на придбання якого буде підписано вже на цьому тижні.

Слід зауважити, Японія і США ще в 2011 році вирішили опрацювати питання про розміщення полігону для авіаційних навчань на острові Маге. Він розташований всього в 400 км від авіабази морської піхоти США Івакуні на південному сході острова Хонсю, куди зараз переведені близько 60 літаків палубної авіації США.

На острові Маге планують побудувати аеродром та інші об'єкти збройних сил Японії. Згодом вони будуть використовуватися спільно з американською авіацією, зокрема, з авіаносця ВМС США Ronald Reagan.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія створює на спірних Курильських островах потужну оборонну систему, яка покриє всі Курили і забезпечить захист Охотського моря. Зокрема, планується додаткове розміщення ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?