Світовий банк зробив невтішний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк зробив невтішний прогноз

Світовий банк зробив невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки у 2019 році з 3% до 2,9% на тлі посилення ризиків і несприятливих чинників, передає ONLINE.UA з посиланням на огляд "Перспективи світової економіки".

Вказано, що що перспективи розвитку світової економіки у 2019 році були затьмарені на тлі скорочення обсягів міжнародної торгівлі та інвестицій, а також збереження підвищеної напруженості в торговельній сфері.

"За таких складних умов темпи економічного зростання в країнах з ринковою економікою і країнах, що розвиваються, в поточному році практично не зміняться, а в багатьох інших країнах знизяться", - сказано в повідомленні.

 Варто зазначити, що для України прогноз зростання ВВП у 2019 році знижений на 0,6 процентного пункту (в порівнянні з жовтневим прогнозом) - до 2,9%. Прогноз на майбутній рік теж скоригований у бік пониження в порівнянні з жовтнем і червнем на 0,6 процентного пункту - до 3,4% ВВП.

До слова, нещодавно стало відомо, що Світовий банк займається підготовкою гарантійної операції на 650 мільйонів доларів на підтримку основних реформ для економічного зростання, фіскальної стійкості і поліпшення управління в Україні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, якщо Україна відмовиться виконувати умови МВФ, в числі яких підвищення цін на газ для населення, то опиниться на межі дефолту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?