Міжнародні резерви України побили новий рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міжнародні резерви України побили новий рекорд

Міжнародні резерви України побили новий рекорд
Джерело:  online.ua

У 2018 році міжнародні резерви України зросли до п'ятирічного максимуму, збільшившись за підсумками року на 10,6% - вони досягли, станом на 1 січня 2019 року, 20,8 млрд доларів в еквіваленті, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

 "За підсумками 2018 року міжнародні резерви України зросли на 10,6% і на 1 січня 2019 року склали 20,8 млрд дол. США (в еквіваленті), за попередніми даними", - йдеться в повідомленні.

 Варто зазначити, що востаннє такий рівень резервів був зафіксований ще у жовтні 2013 року.

Прес-служба регулятора пояснює, що збільшити міжнародні резерви вдалося, перш за все, завдяки отриманню Україною зовнішнього фінансування і покупки НБУ надлишку валюти на міжбанківському ринку.

"Національний банк отримав можливість здійснити чисту покупку валюти на суму 1,4 млрд доларів США без впливу на напрям руху курсу гривні. Надходження від МВФ, ЄС і Світового банку на підтримку макрофінансової стабільності і реформ в Україні становили 2,4 млрд доларів. Крім того, в минулому році уряд залучив на зовнішніх і внутрішніх ринках 6,1 млрд доларів", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв  ONLINE.UA, раніше у МВФ представили аналітичний звіт по Україні, в якому визначили нові завдання для української влади, на підставі яких будуть виплачуватися нові транші за програмою кредитування в режимі Stand By.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?