Вперше за час окупації Криму: Росія перекинула в Чорне море ударний корабель
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше за час окупації Криму: Росія перекинула в Чорне море ударний корабель

Вперше за час окупації Криму: Росія перекинула в Чорне море ударний корабель
Джерело:  online.ua

У середу, 9 січня, в Чорне море увійшов російський ракетний протичовновий есмінець "Севєроморськ". За час окупації Криму подібний корабель, який відноситься до основної ударної сили ВМФ РФ в далекій морській зоні, Росія вперше направила в чорноморську акваторію.

Фото ударного корабря Північного флоту РФ в Чорному морі опублікував морської споттер протоки Босфор Йорук Ізіко, передає ONLINE.UA.

Російський ракетний протичовновий есмінець "Севєроморськ" в Чорному морі (фото - twitter.com)

Експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко підтвердив інформацію про те, що Росія перекинула в Чорне море ударний корабель. Він підкреслив, що ракетний протичовновий есмінець "Сєвєроморськ" (619), проект "Фрегат", за класифікацією НАТО - "Udaloy", не просто десантний корабель, а ударний.

  В Чорне море увійшов російський ракетний протичовновий есмінець "Севєроморськ" (фото - twitter.com)

Слід зазначити, що через напад Росії на українські кораблі і захоплення українських моряків у полон в Керченській протоці в Чорне море направили свій корабель США. Раніше на допомогу Україні в боротьбі з російською агресією прибув військовий корабель Великої Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна занепокоїлися появою американського десантного корабля в Чорному морі. У Міноборони РФ заявили, що пильно стежать за діями США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?