Разом протистояти викликам XXI століття: Меркель і Макрон підпишуть важливий договір
Категорія
Політика
Дата публікації

Разом протистояти викликам XXI століття: Меркель і Макрон підпишуть важливий договір

Разом протистояти викликам XXI століття: Меркель і Макрон підпишуть важливий договір
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон підпишуть новий договір про дружбу і співробітництво. Він буде заснован на Єлисейському договорі 1963 року, спрямований на зміцнення можливостей Німеччини і Франції разом протистояти викликам XXI століття, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство канцлера ФРН.

Новий Єлисейський договір між Францією і Німеччиною буде підписаний 22 січня в коронаційному залі Ахенської ратуші. У документі позначать співпрацю Берліна і Парижа в області економіки, зовнішньої політики і політики безпеки, культури і освіти, досліджень і технологій, захисту клімату і навколишнього середовища, а також співпраці між прикордонними регіонами та громадянським суспільством. Його ініціатором став Еммануель Макрон.

"Обидві країни прагнуть просувати свою загальну прихильність безпеці і процвітанню своїх громадян і сильної, суверенної і демократичної Європи. Німеччина і Франція хочуть разом протистояти викликам XXI століття", - зазначили у відомстві Меркель.

Нагадаємо, в основу нового договору про дружбу і співробітництво між Францією і Німеччиною ляже Єлисейська угоду, яку ще в 1963 році підписали канцлер Німеччини Конрад Аденауер і президент Франції Шарль де Голль. Цей "мирний" договір дав старт зміцненню співпраці між Францією і Німеччиною, які раніше були ворожими сусідніми країнами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон запропонував створити армію для захисту Європи від Росії, Китаю і США. Меркель підтримала цю ідею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?