"Це дискримінація": Польща висунула Євросоюзу гучне звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це дискримінація": Польща висунула Євросоюзу гучне звинувачення

"Це дискримінація": Польща висунула Євросоюзу гучне звинувачення
Джерело:  online.ua

Чиновники в Брюсселі проводять політику дискримінації стосовно окремих держав-членів ЄС. З такою заявою виступив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"До різних державах, до різних членів ставляться абсолютно по-різному в дуже схожих ситуаціях, то ж чи не є це визначенням дискримінації, чи не так? Одна держава має дефіцит бюджету у розмірі 2,4%, інша - 3%, що є критерієм Маастрихтського договору, але до цих держав ставляться по-різному з різних причин", - сказав він, маючи на увазі ситуацію, що склалась довкола бюджетів Італії та Франції.

 На думку польського політика, це необхідно пояснити громадськості.

"Люди в Польщі, Чехії, Словаччині та в інших країнах запитують, а що це означає? Чому є дві категорії або різні категорії держав? Це не справедливо, це не рівність ", - каже польський прем'єр.

Окрім того, він прокоментував конфлікт між Брюсселем та Варшавою щодо верховенства права та судової реформи у Польщі.

"Зараз деякі особи в Брюсселі політизують конфлікт ще більше і хочуть зробити з Польщі цапа-відбувайла, таким чином вони хочуть нав'язати власне бачення співпраці центральних органів ЄС і окремих країн-членів", - зазначив Моравецький.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол Польщі в Україні Ян Пєкло вважає, що Україна і Польща вже стали єдиним економічним організмом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?