В Україні підвищили допомогу з безробіття: нові цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищили допомогу з безробіття: нові цифри

В Україні підвищили допомогу з безробіття: нові цифри
Джерело:  online.ua

З січня 2019 року в Україні підвищили мінімальну допомогу з безробіття. Відтепер розмір допомоги з урахуванням трудового стажу і заробітної плати будуть розраховувати від мінімальної ставки в 1630 грн (у 2018 році - 1440 грн), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Відзначимо, українські безробітні, які до постановки на облік не мають трудового стажу, отримуватимуть виплати у розмірі 610 грн (до цього - 544 грн).

У постанові, яка набрала чинності з 1 січня 2019 року, також зазначено, що максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (7 364 грн). Також є обмеження по виплатам допомоги з безробіття - вони не можуть тривати більше 360 днів протягом двох років.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року в Україні також підвищили пенсії. Автоматичний перерахунок буде проведений тим пенсіонерам, яким виповнилося 65 років і які мають певну кількість років трудового стажу (35 років для чоловіків і 30 років для жінок). В середньому пенсія буде підвищена на 175 гривень - розмір мінімальної пенсії досягне 1665 гривень (в 2018 році - 1497 гривень).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які головні нововведення будуть діяти в Україні з 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?