Стало відомо, що готує ЄС для Путіна за агресію на Азові
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, що готує ЄС для Путіна за агресію на Азові

Стало відомо, що готує ЄС для Путіна за агресію на Азові
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України пояснили Європейському союзу, що «символічні санкції» обмеження проти Росії за її агресію у Керченській протоці не мають змісту. Відтак наразі в ЄС обговорюють можливість запровадження нових «справжніх» антиросійських санкцій, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву очільника МЗС Павла Клімкіна.

За його словами, наразі обговорюється як реакція на рівні всього ЄС, так і національні заходи. Клімкін зазначив, що передав європейській стороні позицію України щодо "символічних санкцій".

"Нам не потрібно, щоб ми визначили якийсь короткий перелік тих, хто керував цією операцією, потім щоб ми їх поставили під санкції і сказали: ось це санкції, які застосовуються проти Росії. Нам потрібно, щоб санкції проти Росії були саме дієвими", - сказав він.

Клімкін також зазначив, що серед основних ідей – додаткові санкції щодо російських портів та російських суден.

"Тобто процес ще обговорюється. Він не буде дуже швидким, але краще щоб він був справжнім, з справжніми санкціями", – наголосив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін висунув гучні особисті звинувачення Порошенко і вперше прокоментував дії російських прикордонників в Керченській протоці під час затримання українських кораблів і моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?