Як Росія продає вугілля з ОРДЛО в Європу: в Україні зробили заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Як Росія продає вугілля з ОРДЛО в Європу: в Україні зробили заяву

Як Росія продає вугілля з ОРДЛО в Європу: в Україні зробили заяву
Джерело:  interfax.com.ua

Україна перевіряє походження вугілля, яке перевозило судно, що затонуло біля берегів Туреччини. Київ вже провів консультації з європейськими партнерами щодо проведення міжнародного розслідування, так як є інформація, що Росія неодноразово здійснює спроби вивозити вугілля з окупованого Донбасу в Європу.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UA зі сслкой на Інтерфакс-Україна.

"Щодо походження вугілля ... Ми це перевіряємо. Ми знаємо про російські спроби змішувати вугілля з окупованих територій з російським і вивозити його не тільки в Туреччину ... Ми працюємо з нашими партнерами, щоб провести відповідне розслідування", - заявив Клімкін.

Він уточнив, що Росія змішує вугілля з ОРДЛО з російським і продає це міксоване вугілля в європейські країни. За словами Клімкіна, Україна ініціює міжнародне розслідування не тільки по вугіллю, що є принциповим питанням для Київа, а й по інших напрямках.

"З деякими іншими країнами у нас є обгрунтовані підозри, що були спроби вивозити це вугілля не тільки в Туреччину. Це для нас дуже принципове питання. Я говорив з нашими європейськими партнерами, оскільки у нас є також інформація, що були російські спроби вивозити таке міксоване, змішане вугілля і в деякі європейські країни", - додав Клімкін.

Також український міністр закордонних справ прокоментував долю моряків, які постраждали під час аварії вантажного судна біля берегів Туреччини. Він запевнив, що разом з турецькими партнерами Київ намагається надавати їм всю можливу допомогу. Терміни повернення моряків додому залежать від їх стану.

"Це відбудеться найближчим часом - там новини дуже хороші", - запевнив Клімкін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, заявили, що вантажне судно з українцями на борту, яке затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (РФ) до порту Самсун (Туреччина) могло також везти вугілля з ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?