Це інструмент Путіна для шантажу України: Євросоюз звинуватили в непослідовності
Категорія
Політика
Дата публікації

Це інструмент Путіна для шантажу України: Євросоюз звинуватили в непослідовності

Це інструмент Путіна для шантажу України: Євросоюз звинуватили в непослідовності
Джерело:  online.ua

Російський газопровід "Північний потік-2" є антиєвропейським проектом, за допомогою якого Путін буде шантажувати Україну і Польщу. Але Євросоюз не блокує його будівництво, чим демонструє приклад своєї непослідовності.

З такою заявою виступив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає ONLINE.UA з посиланням на американський канал CNBC.

"Кілька років тому Єврокомісією "по ряду міркувань" була заблокована реалізація проекту "Південний потік". А тепер в контексті "Північного потоку - 2" все ті ж аргументи були сприйняті позитивно", - обурений Моравецкій.

Він в черговий раз звинуватив Євросоюз в тому, що він по-різному ставиться до різних держав в схожих ситуаціях. На думку польського прем'єра, в ЄК не хочуть бачити в "Північному потоці-2" інструмент шантажу Путіна, яким він скористується після запуску газопроводу проти України і Польщі.

Нагадаємо, проти "Північного потоку-2" категорично проти виступають в США. Там називають газопровід загрозою європейській енергетичній безпеці і закликають ЄС згадати, як Путін веде газові провокації в Україні. Але Німеччина називає "Північний потік-2" виключно економічним, а не політичним проектом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США пригрозили інвесторам "Північного потоку-2", пообіцявши санкції компаніям Allseas і Saipem, якщо вони не вийдуть з російського проекту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?