Міністр оборони Норвегії: в Європі може спалахнути нова війна
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони Норвегії: в Європі може спалахнути нова війна

Міністр оборони Норвегії: в Європі може спалахнути нова війна
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Йенсен заявив, що агресивна поведінка Російської Федерації у світі ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність, що робить можливим виникнення нової війни в Європі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Barents Observer.

На його думку, найбільша небезпека йде від Росії, яка цілеспрямовано намагається підірвати єдність Заходу і міжнародне співробітництво у власних інтересах. Для цього Кремль використовує військові та економічні інструменти тиску.

"Наша першочергова турбота – це Росія. Ми все ясніше розуміємо заклопотаність у зв'язку з нашим сусідом на Сході", – зазначив Бакке-Йенсен.

Він наголосив, що зміни в зовнішній політиці РФ, що ведуть до конфронтації з Заходом, почали спостерігатися ще після 2014 року і незаконної анексії Криму. Окрім того, глава міноборони Норвегії пригадав глушіння GPS-сигналу в регіоні Фіннмарк на півночі країни, яке відбувалося під час спільних навчань країн НАТО в цьому регіоні. Країни Альянсу звинуватили у цьому інциденті російських військових.

"Загалом події в нашому оточенні показують, що ми повинні враховувати, що збройний конфлікт між державами в Європі вже не є немислимим", - сказав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін похвалився, що Росія досягла серйозного прориву в створенні новітньої зброї, яке зможе забезпечити її безпеку на десятиліття вперед і змусить задуматися всіх, хто дотримується агресивної і мілітаристської риторики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?