Масштабні протести у Франції: Париж висунув гучне звинувачення РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабні протести у Франції: Париж висунув гучне звинувачення РФ

Масштабні протести у Франції: Париж висунув гучне звинувачення РФ
Джерело:  online.ua

Прес-секретар французького уряду Бенжамен Гріво заявив, що протестний рух французьких "жовтих жилетів" отримує підтримку з-за кордону, передає ONLINE.UA з посиланням на MetroNews.

"Достатньо побачити підтримку, принаймні з моральної точки зору, висловлену в останніх заявах двох італійських урядових міністрів. Вони чітко виказали свою підтримку "руху жовтих жилетів", - пояснює представник французького уряду, згадавши про заяви двох віце-прем'єрів Італії Маттео Сальвіні і Луїджі Ді Майо.

Також він зазначив, що у Франції "знають симпатії деяких пропагандистських ЗМІ, які не можна назвати медіа, як-от Russia Today. Ерік Друе, один з лідерів французького руху "жовтих жилетів", також говорить про Russia Today як про єдину вільну пресу. Я не поділяю цю думку".

Варто зазначити, що раніше французький лідер Еммануель Макрон звинуватив російські канали RT та Sputnik в пропаганді і поширенні чуток про загибель одного з учасників акцій протесту.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росію запідозрили в організації протестів у Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?