"Нафтогаз" може відкликати багатомільярдний позов до "Газпрому" - названа умова
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" може відкликати багатомільярдний позов до "Газпрому" - названа умова

"Нафтогаз" може відкликати багатомільярдний позов до "Газпрому" - названа умова
Джерело:  online.ua

Очільник НАК Андрій Коболєв повідомив, що "Нафтогаз України" готова обговорювати можливість перегляду або відмови від другого транзитного позову до російського "Газпрому" на суму понад 12 млрд доларів у прив'язці з укладенням нового довгострокового контракту, передає ONLINE.UA.

"Фактично ми говоримо російським колегам: якщо ви будуєте (обхідні маршрути - Ред.) і не хочете транспортувати, то компенсуйте. Якщо хочете транспортувати і готові підписати довгостроковий контракт за європейськими правилами, з гарантіями, що ці гроші заплатите, ми готові від позову відмовитися, або переглянути його, або змінити його", - сказав він.

Окрім того, Коболєв зазначив, що головною метою цього позову є відшкодування збитків від зниження вартості газотранспортної системи України в результаті будівництва "Газпромом" обхідних потоків і невиконання прописаних зобов'язань в чинному до кінця 2019 року контракті на транзит.

За його словами, стягнення з "Газпрому" коштів за вже виграний транзитний позов і потенційна перемога в арбітражі за другим позовом змушує діяти акуратно і точно в частині відокремлення від "Нафтогазу" газотранспортної складової.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Путіна зробили гучну заяву про постачання російського газу в Європу через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?