"Негайно!": Євросоюз звернувся до Кремля з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Негайно!": Євросоюз звернувся до Кремля з жорсткою вимогою

"Негайно!": Євросоюз звернувся до Кремля з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Влада ЄС закликає Російську Федерацію негайно звільнити усіх захоплених біля Керченської протоки 24 українських моряків, політичного в'язня Павла Гриба, незаконно арештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова та інших політв'язнів.

З даною заявою виступила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич, передає ONLINE.UA.

Вона нагадала, що українського політв'язня Павла Гриба 24 серпня 2017 року викрали з території Білорусі та заарештували в Росії без жодних чітких обвинувачень.

"Європейський Союз очікує, що його негайно звільнять та забезпечать доступ до спеціального медичного догляду, якого він потребує. Українські лікарі мають бути допущені, щоб оглянути його, поки він утримувається під вартою, як цього вимагає нещодавній судовий припис Європейського суду з прав людини", - йдеться у заяві.

 Окрім того, Косьянчич додала, що кримськотатарський активіст Едем Бекіров, який був затриманий 12 грудня 2018 року при в'їзді в окупований Росією Крим, потребує щоденної медичної допомоги, враховуючи його стан здоров'я.

"Ми очікуємо, що його негайно звільнять без затримки та забезпечать доступ до термінового та належного медичного догляду", - заявила Косьянчич.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії  Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.  Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?