Вчені знайшли причину куріння та алкоголізму
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли причину куріння та алкоголізму

Вчені знайшли причину куріння та алкоголізму
Джерело:  online.ua

У головному мозку людини були виявлені зміни, які впливають на схильність людини до шкідливих звичок, зокрема до куріння чи алкоголізму. Результати дослідження оприлюднили британські дослідники з Університету Ворика, передає ONLINE.UA з посиланням на eLIFE.

Фахівці переконують, що причини схильності до куріння та алкоголю ховаються в орбітофронтальній корі.

"Орбітофронтальна кора – це ділянка префронтальної кори головного мозку, яка бере участь у прийнятті рішень.Вчені вважають, що орбітофронтальна кора – це показник, який характеризує структуру нейронних зв'язків, що зі свого боку сприяє формуванню шкідливих звичок", - сказано в повідомленні.

У дослідженні взяли участь 831 людина, під час якого вчені проаналізували анатомічну і функціональну структуру нейронних зв'язків в головному мозку людини. Отримані результати порівняли з даними іншого дослідження, у якому взяли участь понад тисячу осіб.Експеримент показав, що у курців спостерігається низька функціональна зв'язність в латеральній орбітофронтальній корі. Така особливість пов’язана з імпульсивною поведінкою.

"Для людей, які страждають на алкоголізм, характерна висока функціональна зв'язність медіальної орбітофронтальної кори, яка пов'язана з системою винагороди", - кажуть вчені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені довели користь сонячної засмаги для головного мозку людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?