"Доленосний момент": влада США виступила з важливою заявою щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

"Доленосний момент": влада США виступила з важливою заявою щодо України

"Доленосний момент": влада США виступила з важливою заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Влада США вважає вручення Томосу про автокефалію Православної Церкви України від 6 січня "історичним досягненням у прокладанні Україною власного шляху в майбутнє". З даною заявою виступив державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держдепартаменту США.

"У цей доленосний момент Сполучені Штати підтверджують свою незмінну підтримку суверенної, незалежної України", - йдеться в заяві Помпео.

Американський політик наголосив, що США "зберігають свою тверду позицію на підтримку релігійної свободи, включно із свободою для релігійних громад керувати своїми церковними справами згідно із своїми переконаннями, без зовнішнього втручання".

"Ми вітаємо слова Митрополита Епіфанія про те, що Православна Церква України відкрита для всіх православних віруючих", - додали у відомстві.

У США також закликали урядовців та церковних ієрархів обстоювати толерантність і повагу до свободи представників усіх конфесій сповідувати релігію за своїм вибором.

Як повідомляв ONLINE.UA, Томос про автокефалію ПЦУ визнали у всьому світі і це стало не тільки перемогою України над Росією, але і особистою поразкою російського президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?