"Росії вони не потрібні": що буде з полоненими українськими моряками
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росії вони не потрібні": що буде з полоненими українськими моряками

"Росії вони не потрібні": що буде з полоненими українськими моряками
Джерело:  online.ua

Уже в цьому році Кремль може обміняти військовополонених українських моряків на ув'язнених в Україні росіян. Про це повідомила газета "Известия" з посиланням на російське високопоставлене дипломатичне джерело, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, багато що буде залежати від того, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості. Джерело пояснило, що зараз обміняти українських моряків неможливо, оскільки в РФ їх не визнають військовополоненими.

"А значить, треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. В українських в'язницях сидить досить багато росіян, яких треба визволяти", - заявив співрозмовник видання, зазначивши, що до виборів в Україні це навряд чи можливо, оскільки український президент Петро Порошенко "тут же почне видавати це за свою перемогу".

Джерело припустило, що обмін найімовірніше відбудеться після березня.

"Росії ці моряки не потрібні. Але спочатку повинен закінчитися судовий процес відповідно до російського законодавства, а вже потім за амністією можуть реалізуватися конкретні обміни", - заявив він.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що речник Кремля  Дмитро Пєсков заявив, що позиція США про те, що зустріч президентів Володимира Путіна і Дональда Трампа може відбутися тільки після повернення Україні її кораблів і моряків, не може служити підставою  для скасування слідства у справі "про незаконний перетин кордону РФ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?