В Росії будуть збивати пасажирські літаки, які порушать кордон країни
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії будуть збивати пасажирські літаки, які порушать кордон країни

В Росії будуть збивати пасажирські літаки, які порушать кордон країни
Джерело:  online.ua

Міноборони РФ готує документ, який дозволить відкрити вогонь по повітряному судну-порушникові, якщо є реальна небезпека, що його навмисний крах призведе до екологічної катастрофи, масової загибелі людей або знищення стратегічних об'єктів. Про це пишуть російські "Известия" з посиланням на свої джерела у відомстві, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що наразі текст документу перебуває на стадії міжвідомчих узгоджень.

"Відомо, що існуючий закон "Про протидію тероризму" дозволяє збивати будь-які цивільні літаки, що перебувають в повітряному просторі РФ, якщо вони не дотримуються правил його використання, не підкоряються вимогам про посадку або зміну маршруту і при цьому їх дії можуть привести до масової загибелі людей або екологічної катастрофи. В першу чергу мова йде про лайнерах, які опинилися в заборонених для польотів зонах", - нагадує видання.

Однак діюча постанова уряду РФ "Про порядок застосування зброї в повітряному просторі" від 1994 року забороняє збивати літаки-порушники держкордону, якщо відомо, що на їх борту є пасажири.

"Новий документ повинен усунути ці протиріччя. Вони були закладені в законодавство після гучного міжнародного скандалу, пов'язаного зі знищенням радянськими ВПС південнокорейського Boeing, який порушив повітряний простір країни в 1983 році", – заявив військовий експерт Владислав Шуригін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в рамках участі у місії повітряної поліції НАТО винищувачі Німеччини перехопили два російських бомбардувальники над Балтійським морем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?