"Ніби взяли Ісуса Христа в заручники": в Константинополі відреагували на зухвалі маніпуляції РПЦ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ніби взяли Ісуса Христа в заручники": в Константинополі відреагували на зухвалі маніпуляції РПЦ

"Ніби взяли Ісуса Христа в заручники": в Константинополі відреагували на зухвалі маніпуляції РПЦ
Джерело:  BBC

Представники Російської православної церкви маніпулюють найсвятішим, що є у церкви та поводяться так, "ніби взяли Ісуса Христа в заручники". З даною заявою виступив архієпископ Української православної церкви у США Даниїл Памфільський, який відіграв одну з ключових ролей у створенні автокефалії в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на "BBC News Україна".

Також він відповів на питання про те, чи буде Константинополь щось робити, якщо РПЦ вирішить оголосити патріарха Варфоломія єретиком та накласти на нього анафему. На його думку, Константинополь нічого не буде робити, адже не збирається вживати церковні санкції, щоб задовольнити свої політичні чи світські амбіції.

"Вони обірвали євхаристичне спілкування з Константинополем. Я згоден з Албанським архієпископом, і сам не раз це казав: виглядає, що вони взяли Ісуса Христа в заручники і маніпулюють найсвятішим, що є в церкві", - заявив Даниїл.

Окрім того, він прокоментував заяви представників російської церкви про те, що РПЦ є найбільшою і найбагатшою церквою у світі.

"Так, Константинопольська церква є меншою, якщо тільки брати територію Туреччини. Це маленька церква і старовинний патріархат, але він готовий пожертвувати тим, що має, і навіть своєю репутацією заради того, щоб повернути додому дитину, яка заблукала й існує сама по собі", - сказав Даниїл.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник колишньої Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій знову виділився неоднозначною заявою щодо Православної церкви України. Цього разу він заявив, що "нікому ніякий Томос не допоможе".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?