Йдуть так, щоб залишитися: в Росії заявили, що не довіряють США
Категорія
Світ
Дата публікації

Йдуть так, щоб залишитися: в Росії заявили, що не довіряють США

Йдуть так, щоб залишитися: в Росії заявили, що не довіряють США
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що наразі в Москви складається враження, що Вашингтон "йде з Сирії так, щоб залишитися", передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Хотіли б ознайомитися з їх офіційною стратегією. Мені здається, що міжнародне співтовариство має право знати, що саме Сполучені Штати і в які терміни мають намір зробити в Сирії і на її рубежах", - зазначила дипломатка.

 Вона також наголосила, що заяви США викликають сумніви у Кремля.

"Не можу розділити впевненість у тому, що вони йдуть, так як офіційної стратегії ми так і не бачили. Ми бачимо лише клаптикову ковдру із заяв, повідомлень у соціальних мережах, поправок і перепідтверджень. І все це тільки протягом останніх тижнів", - додала Захарова.

 Вона підкреслила, що якщо наміри Вашингтона щодо виведення своїх військ із Сирії підтвердяться, це буде кроком у позитивному напрямку, так як їх перебування в республіці було незаконним.

Нагадаємо, Трамп оголосив 19 грудня про рішення почати виведення американських військ з Сирії. Він мотивував це тим, що перемога над терористами "Ісламської держави" в Сирії одержана і що це було єдиною причиною, по якій збройні сили США там знаходилися. За словами американських офіційних осіб, виведення військ чисельністю більше 2 тисяч чоловік займе від 60 до 100 днів.

У США і в ЄС засудили Трампа за його рішення по Сирії. Вони назвали його подарунком для Путіна, яким президент США вручив російському главі перемогу в холодній війні, яка була Путіну не по зубах.

Як повідомляв ONLINE.UA, проти рішення Трампа також виступив президент Франції Еммануель Макрон. Він заявив, що глибоко шкодує про це рішення, так як Франція втратить надійного союзника, але не дивлячись на це, залишить свої війська в Сирії, де ще не повністю знищені бойовики ІД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?