Шокуючі цифри: скільки українського вугілля РФ вивозить з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуючі цифри: скільки українського вугілля РФ вивозить з Донбасу

Шокуючі цифри: скільки українського вугілля РФ вивозить з Донбасу
Джерело:  online.ua

Щороку Росія вивозить з окупованих територій Донбасу 2,8 мільйона тонн вугілля - його вартість у перерахунку складає 288 мільйонів доларів. Про це повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, передає ONLINE.UA.

Також очільник відомтсва розповів про схеми вивезення незаконно видобутого вугілля з окупованих районів Луганської і Донецької областей до портів різних країн. За словами Черниша, порт "Азов" Ростовської області, з якого вийшло з вугіллям затонуле біля Туреччини судно, за останні роки збільшив перевалку вугілля на 50%. Аналогічна ситуація і в сусідніх портах Росії.

У свою чергу авторитетні польські ЗМІ запевняють, що починаючи від березня 2017 року до липня 2018 року, тільки Туреччина купила 2,3 мільйонів цього вугілля. Варто зазначити, що після того, як польське видання звернулося до дипломатичних установ щодо їхніх дій з блокування купівлі місцевими фірмами вугілля з окупованої частини Донбасу, влада Туреччини заявила, що розслідує інформацію щодо ввезення антрациту з окупованих районів Сходу України.

"В 2017 році вивіз вугілля з ОРДЛО в Ростовську область становив 1 595 625 тонн на суму $63,140 млн, що становило $54,7 за 1 тонну вугілля, то тільки за 1 квартал 2018 року в РФ поставлено 747 103 тонн на суму $25,81 млн ($34,54 за 1 тонну вугілля)", - повідомив керівник групи ІС Дмитро Тимчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще рік тому П ольща офіційно визнала ввезення вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу.  Відзначається, що польський міністр енергетики Кшиштоф Тхужевский розповів, що з окупованого проросійськими бойовиками Донбасу ввезли 11 тис. т. вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?