The Economist: план Путіна щодо України провалився
Категорія
Політика
Дата публікації

The Economist: план Путіна щодо України провалився

The Economist: план Путіна щодо України провалився
Джерело:  online.ua

Авторитетне британське видання The Economist опублікувало аналітичний матеріал, в якому пояснюється, чому черговий план очільника Кремля щодо вторгнення в Україну - провалився. Автор матеріалу зазначає, що здобуття Православною церквою України автокефалії розлютило і патріарха РПЦ Кирила, і самого Путіна, однак більшість росіян індиферентно ставляться до цієї події, передає ONLINE.UA.

"Створення Православної церкви України і здобуття нею незалежності означає також бажання зійти з політичної орбіти Росії. Натомість реакція і погрози Путіна відображають велике значення для нього релігійної незалежності України. Він доклав великих зусиль, намагаючись відновити будь-який російський вплив на колишні республіки СРСР: політичний чи церковний", - сказано в статті.

Автор матеріалу наголошує, що Томос про автокефалію для ПЦУ – це "рух у протилежному напрямку".

"Однак Путіну буде важко здобути підтримку для нового вторгнення в Україну, виправдовуючи його питаннями релігії. Така ситуація не викликала серйозних переживань серед простих росіян.Так, згідно з нещодавніми опитуваннями, 60% росіян не хвилюють релігійні події в Україні. Навіть серед вірян лише 43% відповіли, що їх тривожить український Томос", - пояснює журналіст.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, чого можна чекати від Путіна в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?