Путін перевіряє реакцію: в Україні відреагували на заяви Росії про обмін українських моряків
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін перевіряє реакцію: в Україні відреагували на заяви Росії про обмін українських моряків

Путін перевіряє реакцію: в Україні відреагували на заяви Росії про обмін українських моряків
Джерело:  online.ua

Заяви Росії про можливий обмін українських моряків, захоплених у полон в Керченській протоці, є перевіркою реакції України з боку Кремля. Президент РФ Володимир Путін буде використовувати моряків як предмет торгу, щоб підвищити свою популярність в Росії.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я думаю, що РФ, як би нам не хотілося ... ну, не Російська Федерація, а Путін - він наших моряків буде як предмет торгу використовувати для того, щоб підвищити свою політичну популярність у своїй власній країні. Тому що ми ж знаємо , яка там зараз ситуація. І тому про обмін, я думаю, він запускає - як ми відреагуємо на це", - заявила Денисова.

Вона в черговий раз нагадала, що українські моряки потрапили в полон в результаті відкритого акту воєнної агресії Росії проти України, тому є військовополоненими і звільняти їх потрібно згідно третьої Женевської конвенції 1949 року, яка ратифікована Україною і діє на території Російської Федерації.

"І завдяки тому, що така стратегія була обрана, сьогодні жодна демократична країна світу не сумнівається, що наші моряки - це військовополонені, Росія вчинила акт неприхованої агресії, вона задіяла бойову зброю, і є поранені наші бійці", - додала уповноважена Верховної Ради з прав людини, підкресливши, що всі без винятку українські моряки повинні бути звільнені і передані Україні, і справа йде не про обмін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ЄС закликали Російську Федерацію негайно звільнити всіх захоплених біля Керченської протоки 24 українських моряків, політичного в'язня Павла Гриба, незаконно заарештованого кримськотатарського активіста Едему Бекирова та інших політв'язнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?