Надзвичайний стан в США: Трамп прийняв рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Надзвичайний стан в США: Трамп прийняв рішення

Надзвичайний стан в США: Трамп прийняв рішення
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вирішив негайно не вводити надзвичайний стан в країні, через те, що Конгрес відмовляється виділяти гроші з бюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"Ми можемо оголосити надзвичайний стан, але ми не повинні цього робити. Тому що це співвідноситься зі здоровим глуздом. Я подивлюся, як ми впораємося з Конгресом. Не забувайте, введення надзвичайного стану в країні залежить від нього", - заявив Трамп, відповідаючи на питання журналістів.

Він додав, що не хотів би вводити режим надзвичайного стану в США, хоча такий крок допоміг би забезпечити фінансування для прикордонної стіни. Трамп також підкреслив, що якщо надзвичайний стан в країні доведеться ввести, то будівництво стіни на кордоні з Мексикою пройде "дуже швидко".

Слід зазначити, що з початку введення шатдауну економіка США вже втратила 3,6 млрд доларів.

"Якщо часткове припинення роботи уряду триватиме ще 2 тижні, його вартість перевищить ціну стіни на кордоні з Мексикою", - йдеться в повідомленні CNBC.

В американських ЗМІ зазначається, що через шатдаун в США, який розпочався 22 грудня через те, що не був прийнятий бюджет, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. Також повідомляється про звільнення 380 тисяч працівників державних відомств, при цьому інші працюють без заробітної плати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп в спеціальному зверненні переконував американців у необхідності будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?