Японія повинна визнати Курильські острови "російськими": у Путіна поставили Токіо ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Японія повинна визнати Курильські острови "російськими": у Путіна поставили Токіо ультиматум

Японія повинна визнати Курильські острови "російськими": у Путіна поставили Токіо ультиматум
Джерело:  online.ua

Японія повинна визнати підсумки Другої світової війни в повному обсязі, включаючи суверенітет РФ над південними Курильськими островами. Тільки на такій умові Росія готова укласти з цією країною мирний договір.

Про це повідомляється в коментарі МЗС РФ у зв'язку з візитом до Москви голови японського дипвідомства Таро Коно, передає ONLINE.UA.

Перший раунд переговорів на рівні глав МЗС Японії і Росії з питання мирного договору відбудуться 14 січня. У Москві не готують ніяких компромісів зі спірних Курил. У Токіо також раніше заявляли, що не мають наміру відмовлятися від своєї території.

У той же час в МЗС РФ вважають, що Японія повинна визнати південні Курильські острови "російськими", що дозволить вивести двосторонні відносини на новий рівень "справжнього довіри і партнерства", а також "зміцнить взаєморозуміння між народами РФ і Японії". У Москві запевняють, що це відповідає не тільки націнтересам двох країн, але і "зміцненню миру іта стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні".

Нагадаємо, чотири острови Курильської гряди (Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї) анексовані Радянським Союзом. У 1956 році СРСР і Японія підписали декларацію про завершення бойових дій, але в 1960 році в СРСР анулювали цей договір, поставивши ультиматум Японії про те, що повернуть Токіо Курили тільки в тому випадку, коли з японської території будуть виведені всі іноземні війська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії розлютилися через заяви Японії про те, що Токіо планує відмовитися від компенсацій за Курильські острови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?