США направляють в Арктику військовий корабель і літак-розвідник: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США направляють в Арктику військовий корабель і літак-розвідник: що сталося

США направляють в Арктику військовий корабель і літак-розвідник: що сталося
Джерело:  online.ua

У США вирішили направити в води Арктики корабель ВМС, до якого можуть приєднатися літак базової патрульної авіації P-8 Poseidon та літак-розвідник. ВМС США мають намір обгрунтувати свою присутність в водах Арктики свободою мореплавання.

Про це заявив міністр Військово-морських сил США Річард Спенсер в інтерв'ю The Wall Street Journal, передає ONLINE.UA.

Він уточнив, що поки планування операції знаходиться на ранній стадії розробки, але підкреслив, що корабель, літак базової патрульної авіації P-8 Poseidon і літак-розвідник будуть спрямовані в Арктику в найближчі місяці. Спенсер додав, що згідно з планами порт стратегічного значення буде на острові Адак (штат Аляска), де в 1942-1997 роках була розташована американська військова база.

У Росії вже відреагували на заяву Спенсера про вхід військового корабля і літаків в води Арктики. Там занепокоїлися планами США, заявивши про ескалацію напруженості, що може привести до певних провокаційних дій.

"Це черговий крок з боку Сполучених Штатів по ескалації напруженості в різних регіонах, в тому числі і в Арктиці. Спроба перетягнути на себе пріоритетність у забезпеченні сфер впливу відбувається в рамках тих кроків, які сьогодні проглядаються в діях США. Вони носять досить агресивний, войовничий характер", - прокоментував плани США заступник голови комітету Держдуми з оборони і безпеки Юрій Швиткін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський військовий корабель USS FortMcHenry увійшов у Чорне море. Він буде проводити спільні операції з союзниками для забезпечення безпеки і стабільності в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?