Загрожує до 10 років в'язниці: організатору "референдуму за ЛНР" повідомили про підозру
Категорія
Події
Дата публікації

Загрожує до 10 років в'язниці: організатору "референдуму за ЛНР" повідомили про підозру

Загрожує до 10 років в'язниці: організатору "референдуму за ЛНР" повідомили про підозру
Джерело:  online.ua

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру мешканці Новоайдарського району в умисних діях, спрямованих на зміну меж території і державного кордону України. За організацію "референдуму за ЛНР" їй загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт прокуратури.

"Слідством встановлено, що 11 травня 2014 р громадянка України забезпечила проведення так званого" референдуму" щодо підтримки"Акта про державну самостійність "ЛНР" в одному з населених пунктів Новоайдарського району Луганської області. До кола її обов'язків входила перевірка документів і видача місцевим жителям "бюлетенів" для голосування", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Там же зазначено, що крім організації "референдуму за ЛНР", підозрювана здійснювала підрахунок бюлетенів і брала участь у передачі їх невстановленим особам з метою перевезення в так званий "штаб" в смт. Новоайдар Луганської області.

Якщо вина підозрюваної буде доведена, то вона може опинитися у в'язниці на строк до 10 років. Досудове розслідування по цій справі триває.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС ввів персональні санкції проти причетних до фейкових "виборів" в ОРДЛО, які були проведені на 11 листопада на Донбасі. У список увійшли дев'ять чоловік, що представляють "адміністрації ЛНР і ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?