Стало відомо, кого Україна буде підтримувати на виборах Генсека РЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, кого Україна буде підтримувати на виборах Генсека РЄ

Стало відомо, кого Україна буде підтримувати на виборах Генсека РЄ
Джерело:  online.ua

На виборах Генерального секретаря Ради Європи Україна буде підтримувати кандидатуру колишнього прем'єра Литви та автора проекту "план Маршалла для України" Андріаса Кубіліуса.

Про це повідомив голова української постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв в соцмережі, передає ONLINE.UА.

Вибори Генсека РЄ заплановані на початок літа 2019 року. Вони пройдуть після того, як комітет міністрів проведе співбесіду з кандидатами і затвердить остаточний список.

У Раді Європи вже назвали чотири кандидати, які можуть змінити на посту діючого Генерального секетаря Турбйорна Ягланда. За цей пост боротимуться: віце-прем'єр, міністр закордонних справ і оборони Бельгії Дідьє Рейндерс, екс-прем'єр-міністр Литви і член литовського сейму Андріас Кубіліус, екс-міністр закордонних справ і діючий депутат грецького парламенту Дора Бакоянніс, діюча глава Комітету міністрів РЄ, віце-прем'єрка і міністерка закордонних і європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Росії зробили заяву про повернення в ПАРЄ в 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?