У Німеччині розповіли, як можна зупинити будівництво Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині розповіли, як можна зупинити будівництво Північного потоку-2

У Німеччині розповіли, як можна зупинити будівництво Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Заблокувати будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" можна санкціями США проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливим. Але якщо США зважаться на цей крок, то Німеччина буде вживати заходів протидії.

Про це заявив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс, передає ONLINE.UА з посиланням на DW.

На думку Хармса, санкції США проти компаній, які беруть участь в будівництві "Північного потоку-2", небезпечні не тільки для німецьких, але і фірм з ЄС. Ці санкції, за словами економіста, також шкодять німецьким економічним інтересам і стануть кричущим втручанням в європейський суверенітет.

Хармс визнав, що газопровідний проект "Північний потік-2" викликає суперечки в Євросоюзі, але він переконаний, що партнери підтримають Німеччину, якщо в США вирішать зірвати будівництво трубопроводу, по якому Росія зможе постачати газ в обхід України.

Крім цього Хармс заявив, що Німеччина приймає інтереси України в розрахунок, запевняючи, що український транзит важливий для Європи.

"Ми не раз публічно говорили, в тому числі і сьогодні на прес-конференції, що український транзит нам як і раніше потрібен. Зокрема, із суто економічних причин. Адже газу в Європі видобувається все менше, потрібно його все більше, так що без транзиту через Україну не обійтися. Але ми бачимо і політичний компонент, тому активно підтримуємо тристоронні - ЄС, Україна, Росія - переговори з цього приводу, і дуже сподіваємося на конструктивний підхід "Газпрому", - додав Хармс.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій назвав "Північний потік-2" інструментом шантажу Путіна, який президент РФ буде застосовувати проти України і Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?