Прихильники Наливайченко нагадали СБУ про підозри щодо роботи Гриценко
Категорія
Україна
Дата публікації

Прихильники Наливайченко нагадали СБУ про підозри щодо роботи Гриценко

Прихильники Наливайченко нагадали СБУ про підозри щодо роботи Гриценко
Джерело:  golos.ua

Лідер партії "Громадянська позиція", колишній міністр оборони Анатолій Гриценко в суботу, 12 січня, подав необхідні документи в Центральну виборчу комісію (ЦВК) для реєстрації кандидатом на виборах Президента України, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос.UA.

Після цього політик провів брифінг для співробітників ЗМІ.

Опоненти Гриценка зустріли новину критикою в соціальних мережах. Зокрема, на сторінках Facebook-спільноти «Наливайченко - наш президент» сьогодні з'явилися фрагменти програми «HARD» Наталії Влащенко, де екс-глава СБУ, публічно заявляє, що особиста участь Анатолія Гриценка в системному ослабленні обороноздатності України доведено документами і закликає вітчизняні спецслужби перевірити зв'язку колишнього міністра оборони з Росією.

«Люди на посадах міністрів, прем'єр-міністрів і президентів, торгували з Росією, мали контракти на величезні суми і поступово продавали українську армію - це і є позиція впливу спецслужб Росії на території України. Найбільші розкрадання зброї, в тому числі при роботі міністра оборони Анатолія Гриценка, для мене є вагомими підставами для перевірки українськими спецслужбами.

Також важливе питання - чи було, крім торгівлі зброєю і розкрадання грошей, ще й співпраця з російськими спецслужбами? Тому потрібно розсекретити всі необхідні документи і розслідувати це питання», - зазначив Наливайченко.

На думку політика, все економічні і політичні «вкидання» з боку Росії робляться для того, щоб дискредитувати патріотичний рух і поставити під сумнів європейський вектор України. Також, відповідаючи на запитання ведучої, Валентин Наливайченко зізнався в тому, що вважає колишнього міністра оборони Гриценко винним в розкраданні української армії.

«У тих документах, які я бачив у антикорупціонерів, є підписи Гриценко. А це свідчить, що він особисто затверджував контракти, за якими розкрадалася українська армія, землі, майно і зброю», - підкреслив Валентин Наливайченко.

Раніше Гриценко звинувачували в причетності до висновку з Майдану російських спецназівців. Зокрема, військовий експерт Юрій Колесников заявляв, що подробиці перебування в Україні полковника ГРУ Анатолія Чепіги треба питати саме у екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка. Сам Анатолій Гриценко 21 лютого 2014 звітував про те, що саме він організував евакуацію з Києва співробітників кримського «Беркута».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?