Будуть санкції: німецькі компанії отримали листи від посла США з погрозами через "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Будуть санкції: німецькі компанії отримали листи від посла США з погрозами через "Північний потік-2"

Будуть санкції: німецькі компанії отримали листи від посла США з погрозами через "Північний потік-2"

США введуть санкції проти німецьких компаній, якщо вони не відмовляться від участі в будівництві "Північного потоку-2", який підриває безпеку України і Європи.

Листи з такими погрозами німецьким компаніям розіслав посол США в Німеччині Річард Гренелл, передає ONLINE.UA з посиланням на Bild.

"Фірми, що підтримують "Північний потік-2" і "Турецький потік", підривають безпеку України і Європи. Якщо компанії, які надають підтримку російському енергетичному сектору, продовжать брати участь в будь-яких відповідних проектах, це може спричинити за собою введення санкцій", - йдеться листі Гренелла, який потрапив у розпорядження джерела.

Листи, надіслані німецьким компанія, були узгоджені з владою США. У компаніях їх сприйняли їх як шантаж. Але представник Гренелл в зв'язку з цим заявив, що листи потрібно сприймати не як загрозу, а як ясне вираження політичної позиції США.

"Якщо через запуск "Північного потоку - 2" і "Турецького потоку" європейські поставки газу через Україну стануть надлишковими, Київ втратить своє значення в сфері політики безпеки, через що зросте ризик інтервенцій з боку Росії", - пояснив посол позицію США по російському газопроводу, який прокладають від узбережжя Росії до Німеччини.

Незважаючи на те, що проти "Північного потоку-2" виступають багато країн Європи, його будівництво активно триває. У Росії заявляють, що газопровід, через який ЄС потрапить в залежність від російського газу, може запрацювати вже до кінця 2019 році. Активно російський "Північний потік-2" підтримує Німеччина - там називають цей проект економічним, а не політичним.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Німеччині визнали, що Північний потік-2 можна зупинити санкціями США, які американський уряд має намір ввести проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливо. Але німецька влада загрожує відповіддю США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?