Приховувати нічого: Трамп розповів про свої зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Приховувати нічого: Трамп розповів про свої зустрічі з Путіним

Приховувати нічого: Трамп розповів про свої зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

За останні два роки президент США Дональд Трамп зустрічався з російським главою Володимиром Путіним в п'яти місцях, але даних про ці зустрічі немає навіть в секретних документах. Американські чиновники звинувачують Трампа в тому, що він навмисно приховує інформацію, але президент США запевняє, що йому нема чого приховувати.

Про це Трамп заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News після того, як The Washington Post звинуватив його в приховуванні деталей зустрічей з Путіним, передає ONLINE.UA.

"У мене було багато зустрічей тет-а-тет, і ніхто ніколи про них нічого не говорив. Але коли справа стосується Путіна, вони кажуть:"Про що вони розмовляли?". Ми говорили про дуже позитивні речі", - заявив Трамп, кажучи про свої особисті зустрічі з Путіним.

Трамп згадав переговори з Путіним в Гельсінкі влітку 2018 року. За його словами, вони говорили з президентом РФ про Ізраїль і про багато інших речей.

"Я нічого не приховую. Мені абсолютно байдуже", - додав Трамп, говорячи про можливість оприлюднення подробиць його зустрічей з Путіним.

При цьому в Washington Post запевняють, що Трамп як мінімум одну зустріч з Путіним намагався приховати. Йдеться про їх переговори в Гамбурзі в 2017 році, на яких був присутній і екс-держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Президент Трамп щосили намагався приховати деталі своїх бесід з російським президентом Володимиром Путіним, в тому числі, по крайней мере, один раз намагався заволодіти записами свого перекладача й давав вказівку лінгвістові не обговорювати те, що йому відомо, з іншими посадовими особами адміністрації", - пише газета зі слів діючих та колишніх державних посадовців.

Ці обмеження, пише WP, є частиною більш широкої схеми, якою Трамп захищає свої зв'язки з Путіним від громадського контролю. За твердженням видання, президент США не дозволяє навіть високопоставленим чиновникам в його власній адміністрації знати все, що він сказав Путіну.

"Американські чиновники заявили, що немає докладних даних, навіть в секретних документах, про особисті зустрічі Трампа з російським лідером в п'яти місцях за останні два роки. Такий пробіл був би незвичайним для будь-якого президента, і це при тому, що, за даними розвідки, Росія намагалася втрутитися у вибори в США, щоб допомогти Трампу перемогти", - йдеться в статті WP.

Ситуацію коментують і колишні чиновники США. Зокрема, Строуб Телботт, колишній заступник держсекретаря, який в 1990-х роках брав участь в більш ніж дюжині зустрічей між президентом Біллом Клінтоном і тодішнім російським президентом Борисом Єльциним, заявив, що така секретність "не тільки незвичайна за історичними мірками, але і обурлива".

"Це ускладнює роботу уряду США - експертів і радників, а також посадових осіб уряду, які повинні служити [президенту], - і це, безумовно, дає Путіну набагато більше можливостей для маніпулювання Трампом", - заявив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трампа звинуватили в тому, що він вручив Путіну перемогу, яка була йому не по зубах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?