За вуха ніхто нікого тягнути не буде: Порошенко дав важливу обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

За вуха ніхто нікого тягнути не буде: Порошенко дав важливу обіцянку українцям

За вуха ніхто нікого тягнути не буде: Порошенко дав важливу обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко 13 січня відвідав Вінницю, де в Спасо-Преображенському кафедральному соборі був представлений Томос про автокефалію. Він виступив перед місцевими жителями, яких закликав приєднатися до ПЦУ, але пообіцявши їм, що за вуха ніхто нікого в нову церкву тягнути не буде, повідомляє ONLINE.UA.

У своєму виступі Порошенко зазначив, що Вінниччина сьогодні посідає перше місце в Україні за кількістю парафій, які прийняли рішення приєднатися до автокефальної Православної церкви України. Він пообіцяв, що як гарант Конституції, буде захищати вибір кожного українця, навіть того, хто вирішить зберегти єдність з московською церквою.

"Підкреслюю, приєднатися вільно і самостійно, за вуха до нової церкви ніхто нікого тягнути не буде: ні влада, ні священики. Але якщо захоче хтось зберегти ... єдність з московською церквою, це його вибір. І він собі зможе пояснити, чому він хоче в московську церкву, коли Москва вбиває українців, немає проблем. і я, як президент, як гарант Конституції, буду захищати їх вибір, але я так само, як і вся наша команда, буду захищати вибір тих, хто прийняв рішення приєднатися до нової Помісної Автокефальної Православної Української церкви", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 13 січня в Вінницю привезли Томос про атокефалію ПЦУ. З цього приводу в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці пройшла урочиста літургія, яку провів предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що екзарх Константинополя назвав умову визнання ПЦУ патріархатом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?