Москва хоче створити коридор в окупований Крим: названі нові цілі Путіна на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Москва хоче створити коридор в окупований Крим: названі нові цілі Путіна на Донбасі

Москва хоче створити коридор в окупований Крим: названі нові цілі Путіна на Донбасі
Джерело:  online.ua

В даний час Росія сконцентрувала свої сили на Маріупольському напрямку, так як Азовське моря представляє особливий інтерес для Кремля. Москва бачить можливість для подальшого просування по території України, але перш за все хоче створити сухопутний коридор в окупований Крим.

З таким тервожним прогнозом виступив командувач ООС Сергій Наєв в інтерв'ю австрійському виданню Wiener Zeitung, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу ООС.

При цьому Наєв підкреслив, що ситуація на Донбасі на сьогоднішній день повністю контролюється українською армією, хоч і залишається складною. За словами Наєва, бойовики зараз не атакують сили ООС, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт.

Командувач ООС підкреслив, що через агресію Росії виникають проблеми не тільки в Україні, але і в Європі. Він нагадав, що російські кораблі і літаки регулярно наближаються до кордонів Балтії, Скандинавії та Туреччини, а ставлення Кремля до європейських країн, які не згодні з політикою Путіна, стає дедалі жорсткішим.

"В Європі саме Україна стоїть на захисті демократії і стабільності від російської агресії", - вважає Наєв.

Він також підкреслив, що завершити конфлікт на Донбасі можна тільки політичним шляхом. Але до цього процесу повинні докладати зусилля не тільки українська влада, але все міжнародне співтовариство, яке здатне поставити Росію на місце.

Сприяти покращенню ситуації і припиненню кровопролиття, на думку Наєва, може також миротворча місія ООН, але введена на Донбас тільки на тих умовах, які пропонує Україна. Але російська сторона не хоче контролю російсько-українського кордону мітротворцамі ООН, так як це обмежить можливості Кремля на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в зверненні до жителів Донбасу Наєв запевняв, що ситуація на Донбасі складна, але найгірше вже позаду. Українським військовим там все ще нелегко, але приводів для оптимізму і віри в перемогу сьогодні є більше, ніж рік тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?