Збережемо незалежність країни: в Білорусі вимагають заборонити російські телеканали
Категорія
Політика
Дата публікації

Збережемо незалежність країни: в Білорусі вимагають заборонити російські телеканали

Збережемо незалежність країни: в Білорусі вимагають заборонити російські телеканали
Джерело:  online.ua

Опозиціонери Білорусі звернулися до влади з вимогою обмежити трансляцію російських телеканалів в країні, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу і, по суті, є засобами ведення інформаційної війни.

З такою вимогою виступила опозиційна партія "Білоруський народний фронт", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт партії.

У заяві опозиціонерів зазначено, що через те, що Російські ЗМІ стали частіше говорити про союзну державу Росії і Білорусі, в країні потрібно прийняти конкретні заходи протидії російській пропаганді. Також вони закликали громадян країни забути російську мову, щоб перешкоджати інформаційним атакам РФ і зберегти незалежність Білорусі.

"Поки значна частина білорусів не користується білоруською мовою, дивиться російські телеканали, живе в російському мовному просторі - завжди буде небезпека того, що сюди прийдуть російські танки "захищати російськомовних", - пояснили свою позицію опозиціонери.

Нагадаємо, об'єднання Росії і Білорусі в союзну державу активно обговорюється протягом останніх місяців. З тривогою з цього приводу раніше виступав президент Білорусі Олександр Лукашенко, який заявляв, що Білорусь ніколи не увійде до складу Росії і поняття "суверенітет" для його країни є святим.

Слід зазначити, що союзний договір між Росією і Білоруссю був підписаний в 1996 році, а в 2000 році в силу вступила угода про створення Союзної держави. Документ передбачає створення єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного і культурного простору, а також уніфікацію законодавства, державної символіки і валюти, створення єдиного парламенту та інших органів влади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко попереджав білорусів про непрості роки, протягом яких їм доведеться зіткнутися з новими викликами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?