Крим - це Україна: Twitter потрапив в гучний дипломатичний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Крим - це Україна: Twitter потрапив в гучний дипломатичний скандал

Крим - це Україна: Twitter потрапив в гучний дипломатичний скандал
Джерело:  online.ua

Українські дипломати направили офіційну скаргу в Twitter, за те, що в соцмережі верифікувати профіль так званого "представництва" Міністерства закордонних справ Росії в окупованому Сімферополі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство України в Великій Британії.

"Ми направили офіційну скаргу в техпідтримку Twitter. Це абсолютно неприйнятно - давати синю позначку так званому МЗС Росії в окупованому Криму. Росія незаконно анексувала Крим, воєнізовала його і грубо порушила права людей. Twitter повинен заблокувати цей аккаунт", - йдеться в повідомленні українських дипломатів.

Вони підкреслили, що профіль "російського МЗС" в окупованому Криму повинен бути заблокований, а видача дозволу на ведення подібних акаунтів - абсолютно неприйнятна.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання в вибори президента України в 2019 році. Відомо, що админами груп соцмереж, спрямованих на маніпуляцію громадської думки на користь Кремля, були українці, яких залучили до "співпраці" російські спецслужби за винагороду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що телерадіокомпанія з США CNN потрапила в скандал, назвавши у своєму новорічному матеріалі окупований Крим - "російським".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?